Workshop I with Eamon O_Kane - Artist branding

Artist Branding cu Eamon O'Kane

20 Aprilie 2022

Primul workshop va avea loc pe 20 aprilie, 13h-15h GMT+3, prin Zoom (în engleză).

 

Participarea la atelier este gratuită, dar este necesară înregistrarea în prealabil. Pentru a vă înregistra vă rugăm să folosiți acest link..


Galeria Sector 1 (București, România) și VISP – Produksjonsenhet for visuell kunst (Bergen, Norvegia) prezintă primul dintr-o serie de trei ateliere online despre antreprenoriat în arte. Cele trei ateliere - Branding artist (I), Artist survival (II) și The Norwegian Contemporary Art Scene (III) vor oferi artiștilor, curatorilor și altor profesioniști în artă perspective și instrumente pentru a-și îmbunătăți abilitățile antreprenoriale.

 

O realitate obiectivă a pieței de artă contemporană este potențialul de brand al artistului. Atât galeriile, cât și artiștii ar trebui să lucreze împreună pentru a dezvălui acele caracteristici care pot ajunge să definească propriul brand al artistului; ulterior elaborarea strategiilor de expunere, comunicare și creștere a vizibilității brandului artistului. Acest proces este dificil, dar esențial în creșterea vizibilității. Acest atelier evidențiază potențiale abordări pentru a realiza acest lucru.

 

În timpul unei sesiuni de două ore, artistul și profesorul de artă vizuală și pictură Eamon O'Kane va ghida participanții prin mai multe subiecte cheie legate de brandingul artistului. Atelierul este dedicat artiștilor de toate vârstele și mediile, care ar dori să descopere mai multe despre cum să își construiască și să mențină un brand de artist. Sesiunea oferă o abordare scurtă și condensată a acestui subiect, oferind informații și instrumente pentru a naviga în brandingul artistului în zilele noastre.

Atelierul va explora următoarele subiecte: lucrul cu galeriile, cercetarea și monitorizarea brandului prin utilizarea resurselor online, incluzând Artfacts, Artsy, Artnet, Limna, extinderea branduluirețelelor sociale, menținerea brandului/site-ului și munca de arhivă, dezvoltarea și protejarea brandului de artist în legătură cu expunerea și colaborarea cu muzee, galerii publice.

Artist

Eamon O’Kane (n. 1974) este un artist irlandez care trăiește și lucrează în Norvegia și Danemarca. Din 2011, este profesor de artă vizuală și pictură la Academia de Artă, Universitatea din Bergen, Norvegia. Practica multidisciplinară a lui O'Kane a fost în mod constant atrasă de contextele arhitecturale, fie în lucrările sale de instalare Froebel Studio care explorează mediile de joc, fie în lucrări precum Glass House, care a prezentat un model la scară a emblematicei Case de sticlă a lui Philip Johnson, expusă la California 101 din San Francisco și apoi la prima sa expoziție personală de muzeu pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a Muzeului Sheldon din Lincoln, Nebraska. O’Kane a expus în expoziții curatoriate de Dan Cameron, Lynne Cooke, Klaus Ottman, Salah M.Hassan, Jeremy Millar, Angelike Nollert, Yilmaz Dziewior și alții. A primit premiul Taylor Art Award, Tony O'Malley Award, un premiu Fulbright, un premiu deschis EV+A (Dan Cameron), rezidența IMMA la Dublin, bursa BSR la Roma, rezidențiatul CCI la Paris. și un grant al Fundației Pollock Krasner. El a fost preselectat pentru Premiul AIB, bursa de studio PS1 din New York și Premiul Jerwood pentru Desen din Londra. A avut peste 80 de expoziții personale la nivel internațional, inclusiv la New York, Londra, Berlin, Frankfurt, San Francisco, Los Angeles, Paris, Copenhaga, Oslo, Bergen, Dublin, Belfast și Cork. A participat la numeroase bienale, inclusiv EVA, Limerick, Luleå Biennal, Norwegian Sculpture Biennal și Dublin Contemporary.

Acest workshop face parte din proiectul Valorificarea antreprenoriatului cultural și lărgirea publicului prin organizarea seriei de expoziții "About Master and Media, the paradigm of bipolarity in contemporary art" organizat în perioada septembrie 2021 - august 2023 de Galeria Sector 1, București în colaborare cu VISP, Bergen.