Despre proiect

Promotor de proiect: ARTE VENTURE PRODUCTION – Sector 1 Gallery

Partener de proiect: VISP, Norway

Valoarea totală a proiectului: 1.068.684,61 Lei (217.146,11 Euro)

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil: 961.816,15 Lei (195 431.50 Euro)

 

Durată: 24 months

Locația de implementare: București (România) și Bergen (Norvegia)

Îmbunătățirea antreprenoriatului cultural și a accesului la cultură prin organzizarea seriei de expoziții ,,Despre Maestru și Medium, paradigma bipolarității în arta contemporană”

 

Pe parcursul unei perioade de 2 ani, Arte Venture Production în colaborare cu organizația pentru arte vizuale VISP din Norvegia, va dezvolta un proiect de amploare care își propune să consolideze scena locală de artă contemporană și antreprenoriatul cultural printr-o serie de expoziții și evenimente colaterale.

 

Cea mai importantă componentă a proiectului este dezvoltarea seriei de expoziții ,,Despre Maestru și Medium, paradigma bipolarității în arta contemporană”, care cuprinde nouă expoziții pe diferite teme – maestro și mediu în arta contemporană, feminism, dialogul dintre artele performative și alte arte precum pictura și fotografia în ultimele decenii. Programul expozițional care implică artiști și curatori internaționali și români este însoțit de discuții live și o serie de workshop-uri online despre management și artist branding. De asemenea, un workshop este dedicate scenei artistice norvegiene, fiind susținut de VISP.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org and www.eeagrants.ro

 

RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

EEA_grants@2x
Logo MCIN
UMP